Menu Zoeken

Calendula

Calendula of "goudsbloem", met als Latijnse naam "Calendula officinalis", is een grasachtige plant van de familie Asteraceae.

Maar waar komt deze mooie bloem vandaan?

De calendula is een grasachtige plant, afkomstig van Europa, die in het Middellandse Zeegebied wordt geteeld. Sinds de oudheid wordt de bloem gebruikt om zijn geneeskrachtige eigenschappen; het gebruik ervan wordt in de loop van de eeuwen veelzijdiger. Vandaag is hij populair in cosmeticaproducten om zijn kalmerende eigenschappen. Hij is herkenbaar aan zijn oranjegele bloemblaadjes en halfcirkelvormige dopvruchten. Hij heeft als kenmerk om het traject van de zon te volgen: hij gaat open wanneer de zon hoog staat en  's nachts gaat hij dicht.

Waarom is het goed voor onze huid?

De verzachtende en kalmerende calendula is een uitgelezen actief bestanddeel om de droge huid te hydrateren en de gevoelige huid te kalmeren. Zijn verzachtende eigenschappen worden vooral gewaardeerd in babyproducten.

Ons verschil: een 100% natuurlijk extract!

De extractie wordt uitgevoerd door maceratie van de planten in een exclusief natuurlijk oplosmiddel. Concentratie door vacuümverdamping maakt het vervolgens mogelijk deze oplosmiddelen te verwijderen. De verkregen extracten worden daarna gedroogd door zeodratatie, een innovatieve droogtechniek die de actieve bestanddelen niet denatureert, en opgelost in een glycerinemedium van plantaardige oorsprong. Het extract wordt vervolgens getitreerd om de werkzaamheid van de plant in actieve moleculen te waarborgen.

En hoe kunnen we de doeltreffendheid ervan waarborgen?

Titratie maakt het mogelijk de concentratie van een chemische stof in een oplossing te bepalen om de aanwezigheid van bepaalde moleculen tijdens de extractie te verzekeren.

Dit is gewoon een doseringstechniek !

Onze selectie van producten
op basis van

  Bezig met laden...