Menu Zoeken

Monoï

Monoï komt voort uit de combinatie van twee natuurlijke ingrediënten van de Tahitiaanse flora die bekend staan ​​om hun unieke deugden voor de huid en het haar: de tiarébloem en kopraolie.

Maar waar komt deze fantastische olie vandaan?

Monoï is een typisch product van de eilanden van Frans-Polynesië, dat in Europa voornamelijk als bruiningsolie wordt gebruikt. Monoï-olie heeft de neiging om te stollen wanneer de temperatuur daalt. Onder 20° wordt Monoï vast, zonder dat de eigenschappen ervan veranderen. Om het hele jaar door deze geurige olie te kunnen gebruiken, moet hij dus verwarmd worden.

Een recept dat komt van de grootmoeders van de grootmoeders van onze grootmoeders ... Kortom, u hebt het wel begrepen

De tiarébloemen van Tahiti, geplukt in knopstadium, worden ten laatste op de dag na hun oogst gebruikt. Ze worden te week gelegd in geraffineerde kopraolie gedurende tien dagen in een hoeveelheid van ten minste tien bloemen per liter olie. Na deze periode wordt het maceraat gedecanteerd, gefiltreerd en wordt er een natuurlijke antioxidant aan toegevoegd.

Waarom is het goed voor onze huid?

Monoï is het perfecte actieve bestanddeel om zelfs de droogste huid te hydrateren en verzachten. Het maakt het mogelijk het bruinen van de matte of reeds gebruinde huid te perfectioneren, terwijl het een geleidelijke en langdurige hydratatie verschaft.

Een authentieke Monoï!

Het concept van herkomstbenaming, bedacht in de jaren '30, beoogt producten te beschermen die hun authenticiteit en typische karakter zowel aan hun geografische herkomst als aan traditionele knowhow ontlenen. Het verhoogt daarmee de intieme band die ontstaat tussen een natuurlijk product en zijn streek. In 1992, na 4 jaar studies en onderzoeken, krijgt Frans Polynesië een herkomstbenaming voor de Monoï uit Tahiti. Deze laatste garandeert aan de consument de kwaliteit en de authenticiteit van de olie door zijn ingrediënten, zijn productieproces en zijn concentraties.

  Bezig met laden...