Menu Zoeken

Tips voor de aftersun

Aude Barré
Hoofd R&D
Doctor in de pharmaceutische wetenschappen

Hoe kan ik mijn bruine teint zo lang mogelijk behouden?

“Langzaam maar zeker” is hier de gouden regel. Een bruine teint die te snel verkregen werd, is vaak van slechte kwaliteit door huidschade. Deze veroorzaakt vervelling die de bruine teint doet vervagen. Om zo lang mogelijk de zomerse teint te behouden, zijn er twee belangrijke adviezen:

- Vermijd het scrubben van de huid. Dit versnelt het loslaten van de cellen en zorgt voor een snelle vervaging van de bruine teint.

- Hydrateer je huid dagelijks.

Kun je vervellen tegengaan?

Er is maar een remedie om vervellen tegen te gaan: de huid ’s morgens en ’s avonds diepgaand hydrateren. Dit zowel tijdens het zonnebaden als de dagen er na. Kies voor een verzorgingsproduct dat verrijkt is met hydraterende actieve bestanddelen en met verzachtende elementen zoals boter en oliën.

Moet je je huid reinigen na een dag zonnebaden?

Dit is wenselijk! Niet omwille van een gezondheidsrisico, maar simpelweg omdat de huid na een dag blootstelling aan open lucht behoefte heeft aan een verfrissende douche.

Hoe bepaal ik welke textuur het meest geschikt is voor mijn teint en huidtype?

De keuze voor een bepaalde textuur is persoonlijk. Sommigen geven de voorkeur aan een crème, andere aan een melk. Mannen hebben vaker de neiging om voor een lichte en frisse textuur te kiezen, zoals bijvoorbeeld een spray. Het is dus een kwestie van smaak. Gezien de definitie van SPF gestandaardiseerd werd, kun je vertrouwen op de factor die aangegeven staat op het product. Op die manier kun je zonder enig risico kiezen voor de textuur die voor jou het fijnst aanvoelt.

  Bezig met laden...