Olijfblad
Waar komt dit extract vandaan?
Afkomstig uit de Oliveraie du Petit Saint-Jean, gelegen op het plateau van Valensole, behoort het merendeel van de bomen (90%) tot de Aglandaù-variëteit, waardoor ze een beschermde oorsprongsbenaming (BGA) kunnen verkrijgen. De eigenaars van de olijfgaard, Josiane en Gérard Terrasson, telen hun bomen volgens de regels van de biologische landbouw en met de grootste zorg om kwalitatieve oogsten te verkrijgen en even uitzonderlijke extracten te leveren.
En waarom is het goed voor onze huid?
Het extract van olijfblad, rijk aan oleuropeïne en bekend om zijn beschermende en hydraterende eigenschappen, helpt de huid haar natuurlijke afweer te versterken. Olijfolie geeft de huid comfort terug en beschermt haar tegen uitdroging.
Ons verschil: een extract uit de biologische landbouw
In het departement Alpes de Haute Provence worden de olijfbladeren zorgvuldig twee keer per jaar geoogst: een eerste keer tijdens de olijvenoogst in november/december en een tweede keer in het voorjaar tijdens het snoeien van de bomen. Afkomstig uit de biologische landbouw, worden ze geëxtraheerd door maceratie van de planten in een uitsluitend natuurlijk oplosmiddel. Het extract is dus 100% natuurlijk en huidvriendelijk.