Hoe vaak moet je een baby per dag verschonen?
Het aantal verschoningen per dag hangt af van het kind, zijn leeftijd, zijn gezondheidstoestand… Het wordt aanbevolen om het kind voor of na de maaltijd of borstvoeding te verschonen. Een kind kan tussen de 5 en 8 keer per dag worden verschoond.
Het aantal verschoningen per dag hangt af van het kind, zijn leeftijd, zijn gezondheidstoestand… Het wordt aanbevolen om het kind voor of na de maaltijd of borstvoeding te verschonen. Een kind kan tussen de 5 en 8 keer per dag worden verschoond.
Om te weten wanneer het kind verschoond moet worden, vertrouwen sommige ouders op de geur door de luier te ruiken. Deze methode wordt door professionals in de kinderopvang afgekeurd omdat het respectloos en dierlijk wordt gevonden tegenover het kind. Voor en na elk dutje en bad moet het kind van luier veranderen.
De baby zo vaak verschonen als nodig
Beperk het aantal verschoningen niet tot het minimum! Het inwerken van urine en ontlasting kan leiden tot luieruitslag en roodheid, die kunnen uitmonden in huiduitslag en bloedingen. Het is beter om de billetjes van het kind niet te reinigen met agressieve en ontkalkende producten.
De huid van de baby is dun en kwetsbaar, daarom kunnen luiers gedurende meerdere dagen, zelfs weken, intense irritaties veroorzaken. Vergeet niet de huid van de baby goed te drogen door de plooien te deppen om vochtophoping te voorkomen.
In geval van ernstige luieruitslag helpt de Milian-oplossing om goed te drogen en heeft het eigenschappen tegen schimmels. Ouders kunnen een strookje katoen onderin de luier plaatsen om contact en wrijving te voorkomen.
Tips om luieruitslag te voorkomen
Naast het regelmatig verschonen, kan luieruitslag ook gerelateerd zijn aan een keelontsteking, een verandering van melk, luiers of een gastro-enteritis. Hoewel 99% van de kinderen vóór hun derde jaar last heeft van luieruitslag, zijn er trucjes om deze irritatie te vermijden.
1/ Kies voedende producten, zoals liniment olie-kalk. Zonder te spoelen, laat het een beschermende vettige film achter op de huid.
2/ Gebruik een zalf voor het verschonen, dik aangebracht op de huid, om een beschermende barrière te vormen. De zalf voorkomt contact tussen de opperhuid en de vochtige luier, wat wrijving veroorzaakt.
3/ Laat de baby zo snel mogelijk zonder luier.
Lees ook:
Verschoon je baby voor of na een flesvoeding?
Een frisse uitstraling: gezichtsverzorging die je kunt gebruiken
Gezichtsverzorging voor zwangere vrouwen: de voordelen