Melkvet aanbrengen op een lichte huid: goed of slecht idee?
Wanneer de zomer komt, dromen we ervan om mooi gebruind te zijn en er gezond uit te zien. Ook voor, tijdens en zelfs na de vakantie proberen veel mannen en vrouwen hun kansen op een gebruinde huid te maximaliseren. Weet je, melkvet is een UV-activator. Maar, is melkvet op een witte huid echt een goed idee? Volg de gids, volg Corine.
Samenstelling en traditionele toepassingen van melkvet
Als melkvet deze naam draagt, is dat geen toeval. Het is oorspronkelijk bedoeld om de uiers van koeien te smeren om de melkproductie te vergemakkelijken. En ja, koeien hebben ook enkele schoonheids- en welzijnsgeheimen.
Maar hoe is melkvet dan in het “zonnebrand” schap van je favoriete winkel terechtgekomen? Gewoonweg door een vergrotend effect dat het bruinen versnelt en de kleur versterkt.
Een “bijwerking” die grotendeels te wijten is aan de samenstelling van deze zalf, die in de jaren 1970 veel werd gebruikt en sindsdien geleidelijk werd verlaten, maar de laatste jaren weer populair wordt.
Bij Corine de Farme hebben we de formule verzacht om het nog aangenamer te maken in gebruik. Hoewel paraffine en plantaardige oliën nog steeds de basis vormen van melkvet, is het nu verrijkt met vitamine E, monoï en ylang-ylang voor een ware ontsnapping.
Melkvet: het gebrek aan bescherming voor lichte huidtypes
Let op, als we het hier hebben over een bruiningsversneller, betekent dit dat melkvet geen bescherming biedt tegen UV-straling. Melkvet op een lichte huid is dus volledig af te raden als je geen zonnebrand wilt oplopen en het verouderingsproces van je huid drastisch wilt versnellen.
Gebruik het alleen op een reeds sterk gebruinde huid of op een getinte tot donkere huid, fototype 5 en 6, omdat deze meestal met een lagere zonnebescherming toe kunnen, zolang je de uren met de sterkste zon vermijdt.
Lichte, zeer lichte huidtypes – vooral fototype 1 en 2 – kiezen beter voor factor 50 of 50+, die hun kwetsbare huid optimaal beschermen en soms zelfs aanraden om blootstelling aan de zon volledig te vermijden.
In de zon: 3 alternatieven voor melkvet
Melkvet kende zijn hoogtepunt in de tijd van de zeer donkere, bijna bruine bruining over het hele lichaam, maar tegenwoordig is het wat uit de mode geraakt, ten voordele van een zachtere en vooral minder agressieve teint voor de huid.
Een gouden bruine kleur krijg je door regelmatig en zorgvuldig een zonnecrème met hoge beschermingsfactor aan te brengen. Voor jou en je huid heeft Corine de Farme zelfs een gevoelige zonnecrème voor gezicht en lichaam ontwikkeld, SPF50+, die je regelmatig opnieuw moet aanbrengen voor een optimale werking.
Breed spectrum zonnefilters worden tegenwoordig aanbevolen en ook hier biedt het zonnegamma van Corine de Farme de juiste bescherming tegen UVA en UVB, om huidveroudering langdurig tegen te gaan.
Vertrouw tenslotte altijd op de weersvoorspellingen voor UV-indexen en vermijd om buiten te komen tijdens de heetste uren van de dag. Bij twijfel, ga even langs bij de apotheek en laat je adviseren over de meest doeltreffende manieren om je huid goed te beschermen tegen de zon.
Het zonnegamma van Corine de Farme
Kan jouw lichte huid geen melkvet verdragen? Geen paniek, Corine de Farme weet wat je nodig hebt. Doeltreffende zonneproducten voor gezicht en lichaam, UV-bescherming die het huidoppervlak respecteert, een gevarieerd SPF-gamma en zelfs biologische zonneproducten: een echte vooruitgang.
Onze hydraterende aftersun-melk verrijkt met Tahiti monoï behaalt een score van 100/100 op de Yuka-app en heeft een 100% Clean Beauty-formule zonder controversiële ingrediënten. Maar dat is niet alles! Ook de ultra-bruinende olie (zonder zonnebescherming) draagt trots haar biologische certificering, naast een Franse productie.
Dat is ook de magie van Corine de Farme: zachte formules uit de natuur en een productie in Frankrijk, in onze fabrieken in het noorden van het land, dicht bij jou.