Antioxidantverzorging: ze bestrijden huidveroudering doeltreffend
Om de jeugd van de huid te behouden, is het belangrijk om te vechten tegen de externe agressies die er kunnen zijn. Er zijn twee complementaire manieren om de voordelen van antioxidanten voor de huid te benutten. Wat cosmetica betreft, kunnen natuurlijke of synthetische producten aan de verzorging worden toegevoegd, zoals vitamine A, C en E. Voeding is een niet te verwaarlozen aspect dat direct zichtbaar is op de huid.
Om de jeugd van de huid te behouden, is het belangrijk om te vechten tegen de externe agressies die er kunnen zijn. Er zijn twee complementaire manieren om de voordelen van antioxidanten voor de huid te benutten. Wat cosmetica betreft, kunnen natuurlijke of synthetische producten aan de verzorging worden toegevoegd, zoals vitamine A, C en E. Voeding is een niet te verwaarlozen aspect dat direct zichtbaar is op de huid.
De werking van antioxidanten op de huid
Antioxidanten spelen een belangrijke rol bij het stoppen van de effecten van vrije radicalen op de huid. Wat zijn vrije radicalen? Het zijn moleculen die de epidermis oxideren en oxidatieve stress veroorzaken. De oorzaken zijn divers: de zon (UVA en UVB), tabak, stress, slechte voeding, vervuiling en zelfs kunstlicht.
Het geheim voor een effectieve antioxidantverzorging is een twee keer daags gebruik. De dagcrème werkt als een barrière die de dagelijkse aanvallen afweert, terwijl de nachtcrème de epidermis herstelt en helpt bij de celvernieuwing. Vitamine C is een krachtig actief ingrediënt dat de productie van collageen stimuleert, dat afneemt met de leeftijd. De huid lijkt jong en stralend.
Een dieet rijk aan antioxidanten als aanvulling
Als schoonheid vooral van buitenaf komt, is het essentieel om je inname van antioxidanten via voeding te verrijken.
Op je bord kun je variëren: bieten, rode paprika, knoflook, rode kool, wortelen, met een extra dosis vitamine C. Groene groenten zoals artisjok, avocado, broccoli, raapstelen, waterkers en groene kool zorgen voor kleur op het bord en vullen je met antioxidanten.
In de herfst en winter kies je voor druiven, appels, sinaasappels, citroenen en pruimen. In de lente en zomer trakteer jezelf op rood fruit, pruimen, meloen of tomaten.
Cacao is rijk aan antioxidanten. Kies voor pure chocolade met een hoog cacaogehalte. Voor tussendoortjes zijn noten (amandelen of walnoten) ideaal. Thee en koffie leveren ook antioxidanten.
[KEY:A lire également :]Hydratatie: het geheim van een stralende, gezonde huidVind het perfecte gezichtsmasker bij Corine de Farme!
Oogcontourcrème en -verzorging: welke acties voor welke effecten?