Menu Zoeken

Korenbloem

De korenbloem, met als Latijnse naam "Centaurea cyanus", is een grasachtige plant van de familie Asteraceae.

Maar waar komt deze mooie bloem vandaan?

De korenbloem is een jaarlijkse of tweejaarlijkse grasachtige plant die wijdverspreid is in heel Europa en West-Azië, waar het vandaan zou komen. Sinds de middeleeuwen wordt korenbloemwater gebruikt als een cosmeticum vanwege de kalmerende en verzachtende eigenschappen, die vooral heilzaam zijn voor de ogen. De korenbloem is herkenbaar aan zijn lange stengels met smalle bladeren eindigend met sublieme dubbele paarsblauwe bloemen. In de taal van bloemen wordt hij geassocieerd met zuivere en delicate gevoelens.

Waarom is het goed voor onze huid?

De kalmerende en regenererende korenbloem is ideaal voor de verzorging van de geïrriteerde en gevoelige huid. Dankzij zijn koelende werking wordt hij bijzonder gewaardeerd in verzorgingsproducten voor de oogcontour (lotions, reinigingsproducten, ...). De korenbloem wordt ook aanbevolen in tonische lotions voor de vermoeide en doffe huid.

Ons verschil: een 100% natuurlijk extract!

De extractie wordt uitgevoerd door maceratie van de planten in een exclusief natuurlijk oplosmiddel. Concentratie door vacuümverdamping maakt het vervolgens mogelijk deze oplosmiddelen te verwijderen. De verkregen extracten worden daarna gedroogd door zeodratatie, een innovatieve droogtechniek die de actieve bestanddelen niet denatureert, en opgelost in een glycerinemedium van plantaardige oorsprong. Het extract wordt vervolgens getitreerd om de werkzaamheid van de plant in actieve moleculen te waarborgen.

En hoe kunnen we de doeltreffendheid ervan waarborgen?

Titratie maakt het mogelijk de concentratie van een chemische stof in een oplossing te bepalen om de aanwezigheid van bepaalde moleculen tijdens de extractie te verzekeren.

Dit is gewoon om een doseringstechniek!

  Bezig met laden...