Menu Zoeken

Pioen

De pioen, met als Latijnse naam "Paeonia officinalis", is een grasachtige plant van de familie Paeoniaceae.

Maar waar komt deze mooie bloem vandaan?

De pioen is afkomstig van Zuid-Europa, waar hij nog steeds in het wild voorkomt. Hij groeit in Frankrijk, Roemenië, Albanië, Griekenland, Joegoslavië en Klein-Azië. Eerst werd hij gekweekt om zijn geneeskrachtige eigenschappen, maar vanaf de Song-dynastie (960 - 1279) werd de "bloem met duizend bloemblaadjes" ook erkend en gebruikt om zijn esthetische waarde ... Hij wordt herkend aan zijn weelderige en volumineuze bloemblaadjes met felle kleuren. In de taal van de bloemen wordt hij geassocieerd met bescherming, oprechtheid en vrijgevigheid.

Waarom is het goed voor onze huid?

De pioen heeft kalmerende eigenschappen. Het extract kan ook worden verwerkt in producten voor het lichaam, de handen en het haar.

Ons verschil: een 100% natuurlijk extract!

De extractie wordt uitgevoerd door maceratie van de planten in een exclusief natuurlijk oplosmiddel. Concentratie door vacuümverdamping maakt het vervolgens mogelijk deze oplosmiddelen te verwijderen. De verkregen extracten worden daarna gedroogd door zeodratatie, een innovatieve droogtechniek die de actieve bestanddelen niet denatureert, en opgelost in een glycerinemedium van plantaardige oorsprong. Het extract wordt vervolgens getitreerd om de werkzaamheid van de plant in actieve moleculen te waarborgen.

En hoe kunnen we de doeltreffendheid ervan waarborgen?

Titratie maakt het mogelijk de concentratie van een chemische stof in een oplossing te bepalen om de aanwezigheid van bepaalde moleculen tijdens de extractie te verzekeren.

Dit is gewoon een doseringstechniek!

  Bezig met laden...